به گزارش شهرنیوز، مجید محمدرضاخانی امروز _پنجشنبه بیستوهشتم فروردین_ در دیدار شهردار قم با حجتالاسلام والمسلمین سیدجواد شهرستانی اظهار کرد: از سال ۱۳۹۴ تحول ساختاری شهرداری قم آغاز شد و تا پیش از آن شهرداری قم فاقد چشمانداز و برنامه راهبردی مشخص بود اما با مشارکت نخبگان، مراجع و مدیران استانی و شهری، سند چشمانداز شهر قم افق ۱۴۱۴ تدوین شد و بر اساس آن برنامههای راهبردی شکل گرفت.
وی افزود: همچنین بودجه شهرداری قم بر مبنای نیازهای واقعی شهر تدوین شد و از سال ۱۳۹۵ به بعد شهرداری قم از حالت سنتی خارج و به سازمانی برنامهمحور تبدیل شد.
معاون برنامهریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم با اشاره به رشد چشمگیر منابع درآمدی بیان کرد: تعرفه عوارض شهرداری قم طی ۱۰ سال گذشته ۴۰۰ درصد افزایش یافته، اما نکته مهمتر این است که بودجه مصوب از ۵۳۸ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۳ به بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان در سال جاری رسیده که نشان از رشد ۴ هزار درصدی دارد.
وی گفت: تحقق درآمد شهرداری قم نیز از ۶۳ درصد در سال ۱۳۹۴ به بیش از ۱۱۵ درصد در بخش نقدی و بیش از ۱۰۰ درصد در بخش غیر نقدی رسیده است.
محمدرضاخانی با اشاره به کاهش هزینههای جاری شهرداری قم، اظهار داشت: در گذشته ۴۰ درصد بودجه صرف هزینههای جاری میشد اما اکنون این رقم به ۱۷ درصد رسیده و ۸۳ درصد بودجه صرف پروژههای عمرانی میشود.
وی کاهش تعداد کارکنان از ۳۰۸۵ به ۱۸۶۷ نفر را در کشور بیسابقه دانست و گفت: تراز مالی شهرداری قم که در سال ۱۳۹۴ منفی ۱,۸۵۰ میلیارد تومان بود، اکنون به بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان مثبت رسیده است.
معاون برنامهریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم تصریح کرد: همچنین در حوزه محیط زیست شهری تا سال ۱۳۹۴ صد درصد زبالهها دفن میشد اما اکنون این میزان به صفر رسیده و زبالهها به کود و انرژی تبدیل میشوند.
وی با اشاره اجرای پروژههای شهری گفت: سرانه فضای سبز از ۱۳ مترمربع در سال ۹۴ به ۲۱ مترمربع افزایش یافته و در حوزه حمل و نقل نیز سن ناوگان اتوبوسرانی از بیش از ۱۰ سال به زیر ۲ سال کاهش یافته است.
محمدرضاخانی عنوان کرد: از ابتدای تأسیس شهرداری قم تا سال ۱۳۹۴، تنها ۱۴ تقاطع غیر همسطح در سطح شهر احداث شده بود اما این تعداد در حال حاضر به ۳۹ تقاطع رسیده است.
وی اضافه کرد: طی این سالها با اجرای پروژههایی همچون تقاطع غیر همسطح ولیعصر، تونل غدیر، رزمندگان اسلام، شهدای سلامت و… در مجموع ۲۵ تقاطع جدید ساخته شده و بهطور میانگین هر سال حدود ۲.۵ تقاطع در سطح شهر احداث شده است.
معاون برنامهریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم با بیان اینکه ۲۰ دستگاه اتوبوس برقی خریداری شده که ۵ دستگاه آن در اطراف حرم در حال خدمت رسانی است، افزود: شهرداری قم اکنون سالانه ۲۰ دستگاه اتوبوس را بازسازی میکند که هر کدام حدود ۳ میلیارد تومان هزینه دارد، در حالی که قیمت اتوبوس نو ۱۲ میلیارد و اتوبوس برقی ۱۸ میلیارد تومان است و صرفهجویی اقتصادی از محل این اقدامات قابل توجه است.
وی با اشاره به توسعه خدمات الکترونیک بیان داشت: در سال ۱۳۹۴ هیچ خدمت الکترونیکی فعال نبود، اما اکنون بیش از ۶۰ خدمت از طریق اپلیکیشن قمیار در اختیار شهروندان قرار دارد، همچنین ۳۹۰ سامانه هوشمند ترافیکی در شهر فعال و فیبر نوری از ۲ کیلومتر به ۲۸۰ کیلومتر رسیده است.
محمدرضاخانی از افزایش سرانه ورزشی شهر و استفاده گسترده از پساب برای آبیاری فضای سبز به عنوان دیگر شاخصهای موفقیت برنامهمحور در مدیریت شهری قم نام برد و افزود: در حوزه سرانه ورزشی از ۲ سانتیمتر به ازای هر نفر اکنون به بیش از ۱ متر و ۴ سانتیمتر رسیدهایم و ۱۲ سوله ورزشی و ۴۰ زمین ایجاد شده، همچنین استفاده از آب شرب برای آبیاری از ۵۰ درصد به زیر ۱۵ درصد کاهش یافته و ۱۳۰ لیتر بر ثانیه پساب جایگزین آن شده که تا پایان امسال به ۲۷۰ لیتر میرسد.
وی یادآور شد: در حوزه ایمنی نیز تعداد ایستگاههای آتشنشانی از ۱۲ به ۲۵ افزایش یافته و استاندارد جهانی رعایت شده است.
معاون برنامهریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم از تدوین سومین برنامه پنجساله شهرداری قم خبر داد و گفت: شهرداری قم با رویکردی برنامهمحور توانسته مسیر توسعه شهری بر اساس سند چشمانداز ۱۴۱۴ طی کند و این دستاوردها نتیجه برنامهریزی و پیوند دادن برنامهها به بودجه و اجرای سیستمهای ارزیابی ماهانه و کنترل پروژه بوده است.