رفتن به محتوای اصلی
۲۸ فروردین, ۱۴۰۴ / ۱۳:۵۸
شهردار قم:

تدوین سومین برنامه راهبردی شهرداری قم در دستور کار است

تدوین سومین برنامه راهبردی شهرداری قم در دستور کار است
شهردار قم از تدوین سومین برنامه پنج‌ساله شهرداری قم خبر داد و گفت: شهرداری قم با رویکردی برنامه‌محور توانسته مسیر توسعه شهری براساس سند چشم انداز ۱۴۱۴ طی کند و اکنون تدوین برنامه سوم راهبردی شهرداری قم در دستور کار مدیریت شهری است.

به گزارش شهرنیوز، سید مرتضی سقائیان‌نژاد در دیدار با حجت‌الاسلام والمسلمین سید جواد شهرستانی، نماینده آیت‌الله‌العظمی سیستانی اظهار کرد: در مدیریت چهار مؤلفه کلیدی اعم از برنامه‌محوری، منابع مالی و انسجام سیستم و در نهایت مدیریت و رهبری وجود دارد و ما در شهرداری قم تلاش کردیم این مؤلفه‌ها را در عمل پیاده کنیم.

وی افزود: در بدو ورود به شهرداری قم در سال ۱۳۹۴، برنامه راهبردی مشخصی وجود نداشت و ما با نگاه پروژه‌محور، ۱۴ پروژه نیمه‌تمام را تعیین تکلیف کردیم و در همان سال، اولین برنامه پنج‌ساله تدوین شد.

شهردار قم گفت: در ادامه برنامه دوم برای سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۴ آغاز شد و اکنون در حال تدوین برنامه سوم راهبردی برای سال‌های ۱۴۰۵ تا ۱۴۰۹ هستیم.

وی با اشاره به اهمیت پشتیبانی مالی و منابع انسانی بیان داشت: در بدو ورود به شهرداری قم برای آغاز تحول شهری از پنج نیروی متخصص با بیش از ۲۰ سال سابقه مدیریت شهری بهره گرفته شد.

سقائیان نژاد گفت: در آن زمان شهرداری قم بیش از ۲,۵۰۰ میلیارد تومان بدهی به بانک‌ها داشت و درآمد سالانه‌اش تنها ۵۳۸ میلیارد تومان بود، در نتیجه تراز مالی منفی ۱,۸۰۰ میلیارد تومان بود. وی تصریح کرد: در حال حاضر بدهی شهرداری قم به بانک‌ها حدود ۱,۶۰۰ میلیارد تومان و طلب پیمانکاران حدود ۶۰۰ میلیارد تومان است و در مقابل، دارایی‌های ملکی شهرداری قم به بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده همچنین ۲,۷۰۰ میلیارد تومان چک برای سال ۱۴۰۴ در دست داریم و حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان نیز از دستگاه‌ها طلبکاریم.

شهردار قم در خصوص انسجام درون‌سازمانی و همکاری‌های بیرونی ابراز کرد: در حال حاضر تعامل خوبی با نهادهایی همچون دادگستری، سپاه، نیروی انتظامی، اوقاف و تولیت‌ها برقرار است، در داخل شهرداری نیز حدود ۱۰۰ مدیر فعال هستند که با انسجام کامل فعالیت می‌کنند، البته چالش‌هایی با شورای شهر از سال ۱۳۹۹ به دلیل اختلافات دو نماینده سیاسی پدید آمد اما تلاش کردیم تا این اختلافات به بدنه شهرداری سرایت نکند.

وی افزود: تفاوت برنامه‌ها در این بود که برنامه اول سخت‌افزاری و زیرساختی بود، برنامه دوم ترکیبی از سخت‌افزار و نرم‌افزار و برنامه سوم به دلیل آماده بودن زیرساخت‌ها عمدتاً نرم‌افزاری است.

سقائیان‌نژاد در ادامه به پروژه‌های اجرایی اشاره کرد و بیان داشت: از جمله اقدامات شاخص، تعیین‌تکلیف قبرستان نو و تخریب ۱۳۲ مغازه، ساماندهی بازار حجتیه و میدان تره‌بار مطهری است که باعث رفع مشکلات در مرکز شهر و بازگشت فضای قدسی اطراف حرم شد.

وی تأکید کرد: با اجرای سه برنامه پنج‌ساله، تنها دو برنامه دیگر تا تحقق کامل سند چشم‌انداز ۱۴۱۴ شهر قم باقی مانده است.


منبع مطلب: شهرنیوز
https://qom.ir/mWtTxk