مسعود میلانی در گفتوگو با خبرنگار شهرنیوز با اشاره به اهمیت فرهنگ ساخت و ساز مسکونی در مصرف انرژی اظهار کرد: مصرف انرژی در کشور باید در تمام بخشها از جمله مسکونی اصلاح شود و یک بخشی از آن به ساختمان سازی بر میگردد.
وی افزود: هم اکنون تنها برخی افراد فعال در عرصه ساخت و ساز به ناچار یا به دلیل برخی مشورتهای تخصصی بین ۱۰ تا ۲۰ درصد روی بخش انرژی در ساختمانها کار میکنند.
مدیرکل نظارت بر امور شهرسازی شهرداری قم تصریح کرد: برای نمونه سیستم سرمایش و گرمایش در ساختمان سازی میتواند اثر بسیار مهمی بر مصرف انرژی داشته باشد که در این زمینه به روز بودن فناوریهای ساخت و ساز یک اصل بسیار مهم است.
میلانی با اشاره به تأثیر پذیری صنعت ساختمان از بسیاری از شاخصهای اقتصادی گفت: اگر اهتمام در مالکان و مهندسان برای استفاده بهینه از انرژی وجود داشته باشد اما مصالح و تجهیزات مورد نیاز در دسترس نباشد، کار به نتیجه نمیرسد.
وی با بیان اینکه بهتر است در زمان طراحی تفکرات بر مبنای دسترسی به قطعات و در دسترس پذیری و بومی بودن باشد و اگر غیر از این باشد مشکل ایجاد میشود، گفت: شهرداری در بحث فرهنگسازی میتواند این موضوع را برای جامعه بیان کند.
مدیرکل نظارت بر امور شهرسازی شهرداری قم ادامه داد: به عنوان مثال در موضوع مبحث سوم مقررات ملی ساختمان که موضوع آتش نشانی و ایمنی مطرح است، موضوع دربهای مقاوم در برابر حریق با تلاش مدیریت شهری به یک فرهنگ تبدیل شد.
میلانی تصریح کرد: در تهران به دلیل اینکه شهرداری به هر دلیلی پیگیر توسعه استفاده از این دربها نبود و موضوع نیز پیش نرفت اما این دربهای ضد حریق در قم به یک فرهنگ تبدیل شد و قریب به اتفاق سازندگان از آن استفاده میکنند، درواقع شهرداری قم در خصوص این نوع فرهنگ سازی یک بازوی بسیار قوی بوده و تلاش خوبی انجام داده است.