به گزارش شهرنیوز، در روز ۷ مهر ۱۳۵۹ وقتیکه عراق به پالایشگاه آبادان حمله هوایی کرد، آتشنشانان منطقه و شهرهای اطراف برای مهار آتش به پالایشگاه رفتند که در حین عملیات خاموش کردن آتش، مجدداً هواپیماهای دشمن اقدام به بمباران پالایشگاه میکنند که منجر به شهادت تعداد زیادی از آتشنشانان میشود.
طرح تعیین روز آتشنشانی و ایمنی در سال ۱۳۷۹ توسط ستاد هماهنگی امور ایمنی و آتشنشانی کشور پیشنهاد و توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور تأیید شد؛ این روز با هدف ترویج ایمنی و پیشگیری از حوادث در سطح کشور همچنین یادآوری حماسهآفرینیها و از خود گذشتگیهای آتشنشانان میهن اسلامی در عرصه دفاع مقدس نامگذاری شده است.
هفتم مهرماه روزی برای تقدیر از آتشنشانان این دلاوران دریادل و ایثارگران جانبرکف عرصه حادثه است؛ به همین مناسبت و با هدف افزایش آگاهی شهروندان از اقدامات سازمان آتشنشانی به گفتوگو با مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم پرداختیم.
علی زندیه به مناسبت روز ایمنی و آتشنشانی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به صنعتی بودن قم، عنوان کرد: سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی، سازمانهای شهری هستند و تجهیزاتی که در سازمان آتشنشانی وجود دارد معمولاً برای اطفای حریق شهرها مورد استفاده قرار میگیرند و بهنوعی با تجهیزات اطفای حریق صنایع متفاوت هستند، اما با این وجود حمایت و پشتیبانی از صنایع را در برابر حوادث و حریق در دستور کار داریم.
آتشنشانی قم پشتیبان شهرها و شهرکهای صنعتی اقماری
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم بیان کرد: با توجه به حوادثی که معمولاً در مجاورت قم و در شهرکهای صنعتی اقماری در سطح شهر همچون شکوهیه، محمودآباد و سلفچگان رخ میدهد، نیاز است که بهعنوان پشتیبان در برخی حوادث و اطفای حریق حضور داشته باشیم.
وی اظهار کرد: در سنوات گذشته سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی قم تمام حوادث شهرکهای صنعتی را پوشش میداد اما با پیگیریهای انجامشده، شهرکهای صنعتی توانستند بخشی از ایمنی خود را با احداث ایستگاههای آتشنشانی و خرید ماشینآلات تأمین کنند و تا حدودی از میزان مأموریتهای ما به شهرکهای صنعتی کاسته شده است.
زندیه با تأکید بر لزوم پیشگیری از حوادث یادآور شد: برای اینکه شهرکهای صنعتی و صنایع اطراف شهر و حتی محدوده شهری بتوانند ایمنی کامل داشته باشند پیشنهاد میکنیم از سازمان آتشنشانی استعلام ایمنی را دریافت کنند؛ در حال حاضر شهرداری برای صدور پروانه پایان کار و عدم خلاف برای ساختمانهای داخل شهر از سازمان آتشنشانی استعلام ایمنی حریق را میگیرد.
وی با بیان اینکه ایستگاههای آتشنشانی احداثشده در شهرکهای صنعتی تا حدودی بار سازمان آتشنشانی قم را کاهش داده است، یادآور شد: بخشهایی که با سازمان صمت، اصناف در ارتباط هستند غالباً از سازمان آتشنشانی استعلام ایمنی حریق را نمیگیرند و این باعث میشود تسلط کاملی در حوزه ایمنی حریق آنان وجود نداشته باشد و بعضاً حوادث ناگواری را داشته باشیم که حتی که ایستگاههای آتشنشانی شهرکهای صنعتی از پس اطفای حریق بر نیایند و نیروهای کمکی ما اعزام شوند.
احداث ایستگاه مادر در بلوار پیامبر اعظم(ص)
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم در خصوص تعداد ایستگاههای آتشنشانی اضافه کرد: در حال حاضر ۲۴ ایستگاه آتشنشانی فعال داریم؛ همچنین یک ایستگاه بهعنوان پشتیبان و یا ایستگاه آتشنشانی مادر، در بلوار پیامبر اعظم(ص) در حال ساخت بوده که بهزودی افتتاح خواهد شد و با احتساب آن ۲۵ ایستگاه آتشنشانی در سطح قم خواهیم داشت.
وی استاندارد جهانی رسیدن به محل حادثه را چهار دقیقه اعلام و اظهار کرد: قم جزء کلانشهرهایی است که در زمینه رسیدن به محل حادثه از استانداردهای جهانی پیشی گرفته؛ میانگین زمان رسیدن ما به محل حادثه در حال حاضر در شهر قم حدود سه دقیقه و ۳۰ ثانیه است.
زندیه اضافه کرد: در حال حاضر مجتمعهای تجاری علیالخصوص در هسته مرکزی شهر بعضاً به لحاظ ایمنی حریق شرایط مطلوبی را ندارند و از متولیان امر سازمان صمت، اداره اصناف و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری همچنین خود کسبه اماکن تجاری تقاضا داریم دستورالعملهای حریق سازمان آتشنشانی را دریافت و برای انجام آن پیگیریهای لازم را انجام دهند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم دو نوع واحد مسکونی آپارتمانی و ویلایی را مورد توجه قرار داد و گفت: ساختمانهای آپارتمانی و طبقاتی با توجه به مساحت و تعداد طبقات باید تجهیزات و ملزومات اطفای حریق را داشته باشند و معمولاً این ساختمانها دارای تجهیزات هستند، امّا مسئله مهم سرویس و نگهداری از تجهیزات است.
زندیه با بیان اینکه تجهیزات اطفای حریق نصبشده در ساختمانها نیازمند سرویس و بررسی مجدد هستند، اظهار کرد: قاعدتاً هزینهای به مراتب بیشتری برای خرید تجهیزات اطفای حریق نسبت به شارژ و نگهداری آنها در ساختمانها صرف میشود؛ بنابراین نگهداری از این تجهیزات با هدف بهرهگیری در زمان وقوع حوادث از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه در واحدهای مسکونی تعداد طبقات در عملیات اطفای حریق اهمیت دارد، برای نصب تجهیزات در ساختمانهای ویلایی دو تا سهطبقه ورود پیدا کردیم؛ توصیه میکنیم کپسولهای آتشنشانی را داشته باشند و سیستم اعلام هشدار حریق را در ساختمانهای دو طبقه نصب کنند.
وضعیت مطلوب تجهیزات آتشنشانی در قم
زندیه با اشاره به اینکه تجهیزات آتشنشانی در شهر قم در حال حاضر وضعیت مطلوبی دارد ولی با شرایط ایده آل فاصله داریم، بیان کرد: قطعاً تجهیزات هر روز به روز میشود و تجهیزات جدیدتری در خصوص اطفای حریق در سطح دنیا وارد میشود ما نیز به این سمتوسو خواهیم رفت و امیدواریم با وجود عنایت ویژهای که نسبت به شهر قم وجود دارد خدمات خوبی را ارائه دهیم.
وی ضمن تأکید بر اینکه شهروندان تجهیزات آتشنشانی را حتماً تهیه و در سرویس و نگهداری آن کوشا باشند، گفت: تنها توصیه ما به شهروندان این است که آتشنشانی را در کنار خود ببینند و از آموزشهای ما دور نشوند؛ همهروزه در تمام ساعات شبانهروز تلفن ۱۲۵ پاسخگوی مشاورهها و سؤالات همشهریان است و آموزشهای ما بهصورت حضوری برای آپارتمانها و مجتمعهای مسکونی و تجاری وجود دارد.
انتهای پیام/104