رضا خانهزاد یزدی در گفتوگو با خبرنگار شهرنیوز با اشاره به اقدامات شهرداری قم در زمینه زیرساختهای حملونقل و پارکینگهای جمکران در ایام نیمهشعبان، اظهار کرد: از چهار ماه گذشته برنامهریزی ویژهای برای خدمترسانی در این ایام آغاز و در همین راستا بیش از ۱۶۰ هکتار پارکینگ آمادهسازی شد.
وی افزود: با این حال بسیاری از این پارکینگها موقت است و به دلیل مالکیتهای شخصی امکان ایجاد زیرساختهای دائمی در آنها وجود نداشت.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم با بیان اینکه شهرداری قم هر ساله پیگیر حل معضل پارکینگهای جمکران بوده است، گفت: این موضوع نیازمند همکاری و حمایت دولت است، زیرا تأمین منابع مالی مورد نیاز برای احداث پارکینگهای دائمی مستلزم هماهنگیهای کلان است.
خانهزاد یزدی ادامه داد: استاندار قم وعده داده است که سال آینده بخشی از این پارکینگها به فضاهای دائمی تبدیل و زیرساختهای مناسبتری برای شهروندان، مجاوران و زائران فراهم میشود.
وی با اشاره به حجم بالای زائران در ایام نیمهشعبان عنوان کرد: طبق آمار منتشرشده از سوی استانداری حدود چهار میلیون زائر در نیمه شعبان به قم سفر میکنند که با توجه به ظرفیتهای موجود، ارائه خدمات کامل و بدون مشکل در این مقیاس دشوار است.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم با بیان اینکه این موضوع در سطح ملی مطرح است و نیازمند عزم و برنامهریزی ملی نیز خواهد بود، عنوان کرد: شهرداری قم بارها درخواست اختصاص زمینهای ملی برای احداث پارکینگهای مناسب را ارائه کرده است، تاکنون مطالبه شهرداری بیش از ۲۰۰ هکتار زمین بوده و حتی جانمایی این زمینها در سطح استان مصوب شده است.
خانهزاد یزدی اضافه کرد: شهرداری بارها درخواست کرده است که بخشی از این زمینهای ملی به شهرداری اختصاص پیدا کند تا امکان تملک، آسفالت و تجهیز پارکینگهای دائمی فراهم شود.
وی با اشاره به توسعه حملونقل عمومی در این ایام گفت: سال گذشته ۸۰ دستگاه اتوبوس برای جابهجایی زائران در بلوار پیامبر اعظم مستقر شد، اما سال جاری این تعداد به بیش از ۲۰۰ دستگاه افزایش پیدا خواهد کرد.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم تاکید کرد: اگر مسیرهای اختصاصی حملونقل عمومی باز باشد خدماترسانی بهتری ارائه خواهد شد، اما به دلیل ملاحظات امنیتی و سایر محدودیتها، امکان استفاده از همه ظرفیتها وجود ندارد.
خانهزاد یزدی با اشاره به بهبود عملکرد ناوگان حملونقل عمومی در مقایسه با سال گذشته عنوان کرد: گزارشهای بازرسان نشان میدهد که وضعیت سال جاری نسبت به سال قبل بهبود قابلتوجهی داشته و پیشرفت قابل ملاحظهای در خدمترسانی به زائران لحاظ شده است.
وی اضافه کرد: ناوگان اتوبوسرانی شهرداری قم از ظهر پنجشنبه تا بامداد شنبه بهصورت مستمر در حال فعالیت بوده است.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم درباره چالشهای تخلیه جمعیت پس از پایان مراسم در مسجد مقدس جمکران اظهار کرد: زمانی که حدود چهار میلیون زائر بهطور همزمان در یک منطقه حضور پیدا میکنند، خروج آنها از محل پس از پایان مراسم، حتی با برنامهریزیهای گسترده دشوار خواهد بود و نیازمند توجه ویژه به پیک جمعیتی و ظرفیتهای محلی است.
خانهزاد یزدی با اشاره به تمهیدات انجامشده برای جابهجایی زائران گفت: مسیر بین پل بسیج تا میدان آلیاسین که حدود پنج کیلومتر طول دارد، با ۲۰۰ دستگاه اتوبوس پوشش داده شده است.
وی افزود: هر اتوبوس ۱۲ متر طول دارد و در صورت قرارگیری پشت سر هم، حدود سه کیلومتر از مسیر پوشش داده شده، در مجموع امکاناتی که در این مسیر فراهم شده است متناسب با ظرفیتهای موجود است و تلاش میشود تا بهترین سطح خدمترسانی به زائران ارائه شود.