مهدی برزویی خواه در گفتوگو با خبرنگار شهرنیوز اظهار کرد: علاوه بر بحثهای ایمنی و مدیریت بحران و پدافندی، مباحث محیط زیستی با مخاطرات گرد و غبار و آلودگی هوا نیز در این مرکز دنبال میشود.
وی افزود: شهرداری تا سال گذشته مجهز به دستگاه سنجش آلودگی هوا نبود و طی تفاهمی که با اداره کل محیط زیست استان صورت گرفت قرار شد هزینه تعمیر و نگهداری برخی از دستگاههای این اداره کل توسط شهرداری صورت بگیرد.
مدیر مرکز پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شهرداری قم با بیان اینکه این تفاهم نامه موجب شد تا بتوان این توانمندی را در داخل مجموعه شهرداری ایجاد کرد و یک پوششی برای همکاری با استان نیز ایجاد گردد، گفت: درباره تونل غدیر با شرایط ویژه اش چنین نگاهی باید ایجاد میشد. لذا تلاش شد تا دستگاههای کوچک مقیاس برای بحث سنجش آلودگی هوای محیطی خریداری شود که به حمدالله سال گذشته این اتفاق افتاد.
برزویی خواه ادامه داد: هم اکنون در مرحله تست قرار دارد و صحت سنجی در حال انجام است تا در داخل تونل غدیر نیز نصب شود و حداقل میزان آلایندگی در محدودههای مهم شهری مثل تونل غدیر مشخص شده و در شرایط اضطرار به موقع بتوان اقدام کرد.
وی تصریح کرد: یک اقدام بسیار خوب که سال گذشته انجام شد و در سال جاری تکمیل خواهد شد، احداث دو پایگاه مدیریت بحران در مناطق ۱ و ۶ بود که با همکاری این منطقه کارها در حال انجام است و امید است تا پایان سال بتوان از این دو پایگاه بهره برداری کرد.
مدیر مرکز پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شهرداری قم با اشاره به اینکه منطقه ۱ و منطقه ۶ از مناطقی بودند که پایگاه چندمنظوره بحران نداشتند و با این اقدام دیگر تمامی مناطق شهری به جز منطقه ۷ که کمبود زمین دارد، دارای این پایگاهها هستند، گفت: در حال حاضر با این دو پایگاه جدید ۸ پایگاه مدیریت بحران در شهر قم وجود دارد.
برزویی خواه گفت: پایگاه نهم نیز با همکاری اداره کل راه و شهرسازی استان قرار است در سایت ۵۶۰ هکتاری پردیسان برای سال ۱۴۰۵ راهاندازی شود؛ این موضوع بسیار کمک میکند تا ظرفیتهای مدیریت بحران را بتوان در سطح شهر حفظ کرد و اصل پدافندی و بحرانی نیز لحاظ شود.