رضا خانهزاد یزدی در گفتوگو با خبرنگار شهرنیوز، با اشاره به سابقه طرح جامع حملونقل قم اظهار کرد: این طرح از سال ۱۳۸۶ در مراجع مختلف به تصویب رسید و از آن زمان بهعنوان نقشه راه شهرداری قم در پروژههای عمرانی بهکار گرفته شده و بیشتر تقاطعهای اجراشده طی یک دهه گذشته نیز بر اساس همین سند طراحی شده است.
وی افزود: در طرح جامع حمل و نقل، اولویتها به سمت رینگهای بیرونی و سپس نواحی درونی شهر تعریف شده بود و شهرداری قم توانسته به تمام افقهای تعیینشده در این زمینه دست یابد.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم با اشاره به جایگاه مترو در طرح جامع حمل و نقل گفت: خط یک و دو مترو که در نسخه قبلی طرح جامع نیز پیشبینی شده بود، مجدد در مرکز توجه قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: حفر تونل خط یک به اتمام رسیده و عملیات نهایی آن که به سمت جمکران و به شیوه دستی انجام میشود، در حال پیشرفت است.
خانه زاد یزدی افزود: همچنین خط دو با توجه به توسعههای جدید شهری، دستخوش تغییراتی شده است.
وی با بیان اینکه طرحهای جامع دارای افق دهساله است، خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۶ فرآیند بازنگری طرح جامع حملونقل با توجه به نیازهای روز شهر آغاز شد و این روند در خرداد ۱۴۰۲ به پایان رسید.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم بیان داشت: در گام بعدی موضوع خطوط حملونقل انبوهبر، تقاطعهای سطحی و غیرهمسطح و نیز گذرهای عابرپیاده مورد توجه قرار گرفته و از سال ۱۳۹۹ نیز ابلاغیهای صادر شد که تأکید داشت در شوارع شهری بیشتر به سمت تقاطعهای همسطح حرکت شود.
وی با اشاره به مطالعات جدید ۷۷۷ افزود: این مطالعات که از سال گذشته آغاز شده، ادامه منطقی طرح جامع است و تمرکز آن بر امکانسنجی خطوط انبوهبر، بهویژه خط دو مترو است.
خانه زاد یزدی گفت: این مطالعات با اصلاحات لازم در استان تصویب شده و اکنون در مرحله بررسی نهایی وزارت کشور و کمیتههای مربوطه قرار دارد.